hosté

Komorní divadlo Arté


Knoflíkáři

Hořká ironická komedie podle původního filmového scénáře Petra Zelenky v jednotlivých povídkách propojí různé typy lidí a jejich životní osudy – od příjemného taxikáře s jeho kýchací ženou, přes psychologa s každodenními rituály, pitomce, který umí doplivnout na lokomotivu, až k lidem, kteří jsou poslední slušná generace a amerického pilota, který lituje svého činu.

Komorní divadlo Arté je divadelní soubor složený z profesionálních herců z Ostravy a z nadšenců z Frýdku-Místku. Soubor funguje již osm let a za svoji existenci má na svém kontě několik představení podle vlastní autorské adaptace, s originální režií, s originální hudbou a excelentními hereckými výkony. Po Příbězích obyčejného šílenství (premiéra v roce 2015) se jedná o druhý titul divadla, který vychází z předlohy Petra Zelenky. Jejich Knoflíkáři jsou navíc prvním divadelním zpracováním tohoto původního filmového scénáře na světě.
Autorem divadelní adaptace a zároveň režisérem insceance je Jakub Vašek, hrají Marcela Čapková, Miroslav Rataj, Jakub Vašek, Lucie Okonová, Jan S. Kukuczka, Jan Vrbacký, Ondřej Haladej, Tereza Pobudová, Jaroslav Pszczolka.