hosté

Jan Bílý


Pohádkové konstelace pro dospělé

Kouč a poradce Jan Bílý vychází ze své mnohaleté zkušenosti se systemickými konstelacemi, což je metoda, která nám umožní vidět skryté souvislosti a rozpoznat zákonitosti, jimiž se často nevědomky řídíme.

Večer v Anti.kvariátu, kterým nás provedou Jan Bílý společně s Martinem Myšičkou, bude tentokrát ve znamení pohádek a mýtů.

„To je důvod, proč lidé na Zeměploše berou pohádky vážně. Protože pohádky jsou důležité. Lidé si většinou myslí, že pohádky vytvářejí lidé. Ve skutečnosti je tomu právě naopak. Pohádky (a ostatně i jiné příběhy) žijí nezávisle na těch, kdo v nich vystupují. Jestliže chápete tohle, pak je ve vašem vědění síla.“
Terry Pratchett, Čarodějky na cestách

Již počtvrté se sejdeme v Anti.kvariátu Dejvického divadla k nezvyklému dramatickému „eventu“ – na večeru konstelací. Jak je vám určitě známo, konstelační metodou se dají řešit rodinné, partnerské či pracovní zádrhele a problémy. Méně známo je, že se tato relativně nová metoda hodí též k „rozuzlení“ scénářů, k vytváření autorského divadla či právě k vtipné a hluboké analýze toho, co skrývají pohádky a mýty.
Jan Bílý pořádá již patnáct let každoročně před Vánocemi svůj seminář konstelací pohádek a mýtů. Na rozdíl od rodinných konstelací se zde neřeší traumata a bolístky z dětství, ale hravou a zábavnou formou pohádky – totiž to, co se stalo poté, když se Sněhurka vdala nebo Karkulka s babičkou se s vlkem opily přineseným portským.
Konstelace totiž jsou schopné odhalit, co vše se „ještě“ v tradičních pohádkách skrývá. To je často velice hluboké a mnohdy nás to dojme víc než to, co jsme slýchali v dětství.
Připravte se tedy na zábavný i hluboký večer – a vezměte s sebou svoji oblíbenou pohádku nebo pověst.