hosté

Divadelní skupina FRAS


Medař
Divadelní skupina FRAS

Příběh nepálského chlapce Joshiho v netradičním loutkovém představení pro děti i dospělé.

Joshi nikdy nemusel daleko od vesnice. Jeho život byl tak šťastný, jak jen může život starého nepálského mládence být. Pak ale Joshiho sestra onemocněla. Teď ho čeká nelehký úkol: dojít až na vršky hor a donést odtud pro sestru lék. Je to však nebezpečná cesta, ze které se nemusí vrátit živý.
Joshi nikdy nemusel daleko z vesnice. Jeho život byl tak šťastný, jak jen může život starého nepálského mládence být. Pak ale Joshiho sestra onemocněla. Teď ho čeká nelehký úkol. Dojít až na vršky hor a donést odsud pro sestru lék. Je to však nebezpečná cesta, ze které se nemusí vrátit živý.


Inscenace na motivy autorského textu inspirovaného fenoménem nepálských sběračů medu. Med, který je v malých dávkách léčivý, ale ve větších dávkách může způsobovat až holotropní stavy. Voskové loutky jsou odlévány pro každou reprízu proto je každá jedna unikátní.

autorská inscenace beze slov

režie: Johana Bártová
produkce: Alexandra Niedomanská
hrají: Matěj Šumbera a Jakub Šulík

O souboru
FRAS (dříve Československé klacky) patří mezi mladé, ale již volně se etablující uskupení talentovaných umělců a umělkyň. Jádro tvoří trojice Johana Bártová, Jakub Šulík a Matěji Šumbera. Jedná se o absolventy bakalářského programu KALD DAMU pod vedením Lukáše Jiřičky, Roberta Smolíka, Tomáše Procházky a Branislava Mazúcha. V současné chvíli všichni členové souboru pokračují v navazujícím magisterském studiu též na KALD DAMU. Skupina tvoří od roku 2019.


Toto představení je v roce 2022 podpořeno Novou sítí v rámci programu Nová krev na scéně.
frasfras.com